понедельник, 30 июля 2012 г.

Стартувала Всеукраїнська мобілізаційна акція «Тест твого депутата»


30.07.2012 (Альона Садовська) 12:00
 27 липня в парку Козицького стартувала Всеукраїнська мобілізаційна акція «Тест твого депутата». Її організатором є громадянський рух «Чесно». Мета -донести до виборців інформацію про депутатів та спонукати їх до усвідомленного голосування на парламентських виборах в жовтні 2012 року.


Волонтери роздавали вінничанам листівки з 6 запитаннями, за якими організатори пропонують оцінювати нинішніх парламентарів і кандидатів в депутати на виборах 2012 року. А саме: чи є їх майбутній обранець “правопорушником”, “тушкою”, “корупціонером”, “брехуном”, “кнопкодавом”, “прогульником”.


У театралізованій формі актори розповіли  про критерії та обрання депутатів.


Учасники заходу отримали часник як символ Руху та засобу дезінфекції.  



Координатор Руху Віктор Маліновський каже: «До руху «Чесно» увійшло 12 громадських організацій. Це відомі та відповідальні люди. У Вінницькій області рух створено 29 лютого 2012 року. Ми не підтримуємо жодної політичної сили та депутатів. Основна ціль: активізувати суспільство, щоб очистити майбутній парламент від недостойних депутатів. Досвід такого руху є в Румунії, коли в результаті  90% парламенту було змінено. Люди зрозуміли, що депутати, які 20 років в парламенті,  не є добре».  


Акція є першою та триватиме далі. Змінюватиметься формат її проведення. Заплановано роздати понад 10 тисяч листівок у Вінниці та області.
Всеукраїнська мобілізаційна акція «Тест твого депутата» відбудеться одночасно в 24 регіонах України. Буде роздано 240 000 листівок по всій Україні.
Нагадаємо, громадянський  рух «Чесно» запропонував 6 «критеріїв доброчесності»: відсутність фактів порушень прав і свобод людини; незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців; непричетність до корупційних дій; прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя; особисте голосування в парламенті; участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів. Результати моніторингу народних депутатів цього скликання свідчать, що цим критеріям відповідають лише троє із 450 народних депутатів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий