среда, 25 июля 2012 г.

Відкриття виставки "Сучасна ікона Вінниччини"

25.07.2012 16:10 (Дарія Хижнякова, Ірина Корж, Люда Гесаль, Юля Дзигаленко)

О 15:00 у великій виставковій залі Краєзнавчого музею відбулось відкриття виставки "Сучасна ікона Вінниччини" до річниці 1024 хрещення Київської Русі - України.





Мистецтвознавець Тетяна Журунова каже: "Це запланована музеєм виставка, присвячена річниці хрещення Русі - України. Тут представленні роботи авторів з Вінниччини. Серед майстрів є діти, вихованці Ситковецької школи інтернату (Немирівський район). Діти дуже відповідально ставляться до роботи, ікони виконують майстерно. Вони розуміють важливість справи. На вишитих іконах зі зворотньої сторони навіть не видно вузликів, а це ознака професійності."



Це робота вінницької художниці Марії Гринюк "Апокаліпсис". Зараз Марія живе у Данії.
За словами Тетяни Журунової, це не притаманна для Марії техніка, але в житті кожного художника бувають моменти коли хочеться зобразити образ святих.






Значне місце займає ікона у доробку Івана Горобчука. В своїх роботах навмистно використовує старі, пошкоджені часом дошки, ефект кракелюру, складну фактуру фарбового шару.
Іван Горобчук каже: "Я не іконописець. Для мене це є потреба моєї душі."

Складністю у створенні виставки стало те, що ікони не затримуються в майстерні митців - вони займають своє місце в храмах та домівках віруючих. Виставка знайомить людей з художниками, які працюють у складному і відповідальному жанрі мистецтва.






Працюватиме виставка до 16 серпня. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий