четверг, 19 июля 2012 г.

Олімпійський вогонь у Вінниці

18.07.2012 (Богдан Сопун, Альона Садовська, Ніка Крамар) 19:00

В середу о 19.00 в сквері Козицького, біля вежі стартувала Міська естафета олімпійського вогню «Передай вогонь перемоги». Вона присвячена XXX Олімпійським іграм у Лондоні, що відбудуться наприкінці липня. 
Запалив факел Андрій Ковенко, майстер спорту міжнародного класу зі спортивної ходьби, учасник Олімпійських ігор в Пекіні. 

 Він проніс факел вулицею  Соборною до облдержадміністрації. 





Тут естафету  прийняв голова облдержадміністрації Микола Джига. 



«З цим вогнем буду бігти до Театральної вулиці. Там його передаю спортсменці Олені Коваленко. Вогонь -  символ підтримки для перемоги наших олімпійців у Лондоні, - каже губернатор Микола Джига.


Із Західного вокзалу стартувала Міжобласна естафета. Вінницьким спортсменам передали вогонь з м. Хмельницького . З вогнем пробігли по Хмельницькому шосе, вул. 1 – ого Травня. Біля будинку облсовпрофу на Першотравневій  спортсмени міської та обласної естафети  зустрілись.


  Разом   попрямували до Центрального парку культури і відпочинку. Там відбулася урочиста церемонія  запалення Олімпійського вогню.



«Мене переповнює відчуття радості. Це приємний день для мене. Я вперше ніс Олімпійський вогонь, раніше тільки бачив багато разів як зустрічають і запалюють його.  Виступав на чотирьох Олімпійських іграх в дисципліні плавання» - каже  заслужений майстер спорту Павло Хникін.

5 разів участь у запаленні вогню брав 59-річний Заслужений тренер України Олександр Кулібаба.
«Я біг від перехрестя Лесі Українки до парку. Передав естафету Павлу Хникіну. Це друга подія за значенням в моєму житті після народження дітей. Вогонь піднімає дух спортсменів. А також дух молоді, аби вони займалася спортом, - каже Олександр Кулібаба.


Сьогодні Олімпійський факел естафетою передадуть Житомирській області, а далі Київській.

Нагадаємо, Всеукраїнська акція «Передай вогонь перемоги» стартувала 13 липня. Завершення естафети заплановане  21 липня на Майдані Незалежності в Києві, коли країна проводжатиме національну збірну в Лондон на ХХХ Олімпійські ігри.

Комментариев нет:

Отправить комментарий