среда, 1 августа 2012 г.

О восьмій годині ранку розпочався мітинг працівників "Вінницякомуненерго"

01.08.2012 (Дар'я Хижнякова, Ірина Корж) 10:00 (оновлено 15:30)


Їм уже третій місяць не виплачують заробітну плату. 




Біля входу в приміщення "Вінницякомуненерго", що по вулиці 600-річчя, о 7:50 зібрались робітники цього підприємства. Вони чекають на  керівництво. Кажуть, що остання повноцінна зарплата була у квітні. 




"Понад 19 років я працюю на цьому підприємстві. Все було, але  таке вперше. Ми зібрались щоб вимагати наші гроші, які ми не бачили вже три місяці, - каже тепловик Олег, - наше підприємство працює цілодобово, не дивлячись на те, що 450 чоловік було скорочено в травні".




Тепловик Ігор розповів: "Наш мітинг офіційний. Сім днів тому ми подали заяву до відділу кадрів. Написали, що в зв'язку з невиконанням по зарплаті, ми залишаємо за собою право забастовки. Якщо нас не почує керівництво підприємства, ми підемо мітингувати під мерію". 




"Обіцяли 25 липня дати зарплату за травень і аванс за червень. А виходить так, що за травень нам дали тільки 70% зарплати, і то не всім. Людей тепер менше працює, було скорочення штату. Роботи стільки ж, всі бігають, роблять, а зарплати нема. Поки що тільки обіцяють" - каже працівник Ярослав.  



 "Ми втомилися мовчати! Нам сказали що заборгованість пов'язана з комунальними боргами населення. Звичайно, якщо нам не нараховують заробітну плату, то чим тоді платити за комунальні послуги? Це якесь замкнуте коло" - коментує  Каріна, машиніст боллерної установки.  




О 8:40 до мітингуючих вийшли заступник генерального директора підприємства Олексій Шикіра та фінансовий директор Тетяна Петровська. 
Робітники висловлювали  керівництву свої умови, задавали запитання. 




Машиніст Олександр запитав: "Коли нам виплатять заборгованість?" 



"Ми всі заручники ситуації,- відповіла фінансовий директор, - гроші не беруться з нічого. У населення є великі борги за комунальні послуги, а банки не хотять нас кредитувати. Тому грошей нема."
 "Робітники не мають чим працювати: в нас немає в котельнях ані вентелів, ні прокладок. Прибиральниця сама купує віники"- каже Олександр.
"Кому не подобається працювати - звільняйтесь."- відповіла Тетяна.



"Загальна сума боргу приблизно 5 мільйонів гривень. - каже Олексій Шикіра. - До 25 серпня ми виплатимо  заборгованість за  травень та червень."




"Ми нове керівництво не знаємо в очі. Вони з нами не знайомі. Проте вони добре знають, що робітники працюють в борг вже три місяці. До цього нам познімали всі доплати: премію, за вислугу років. Компенсація по затримці - близько двох гривень в місяць. Ми ж не рабсила" - каже робітниця Віра.


Станом на 15:30, учасники мітингу знаходяться на своїх робочих місцях, проте, до роботи не приступають. Кажуть: "Почнемо працювати тоді, коли почнуть платити".  










Комментариев нет:

Отправить комментарий