понедельник, 20 августа 2012 г.

"Живе джерельце Поділля" розпочало свою роботу

20.08.2012. 10:00 (Ірина Корж)
Почав роботу центр психологічної допомоги та творчого розвитку дітей з особливими потребами "Живе джерельце Поділля". Цей центр створено для психологічного супроводу особливих дітей за таким напрямками: спектр аутизму, синдром Дауна, проблеми мови та слуху, інсулінова залежність, ДЦП, енцифалія .
"А ще ми плануємо допомагати гіперактивним діткам та тим, які мають проблеми з поведінкою. Вікова категорія дітей, з якими ми працюємо, від 3 до 16 років. Беремо усіх, навіть тих, хто сидить на люстрі, - розповіла Софія Братиславська, керівник та організатор центру.-Я в дитинстві сама була "особливим вундеркіндом".


"Я бачила світ у дзеркальному відображені, писала "навпаки". Двічі була в першому класі.  Тому через власний досвіді розумію таких дітей. Мета нашого центру -  адаптувати дітей до соціуму, справитись зі своїми проблемами без медикаментів".


"У центрі працюють волонтери з психолого - педагогічною підготовкою. Це студенти Вінницького педагогічного університету, Вінницької філії "КІБІТу", інституту  "Україна". В нас є куратори - кваліфіковані спеціалісти, члени спілки психологів та психотерапевтів Укріїни, які проводять психологічне роз'яснення по кожному виду роботи",- каже Софія.
 Центр працює за інноваційними методиками, які є частково запозиченими та модифікованими в рамках центру самою Софією.




Це всі види малювання,  ліпка з соленого тіста, лялька - мотанка, виготовлення штучних квітів, квілінг (паперокрутіння), оригамі, плетіння гачком, лікувальний масаж, адаптована йога, логоритміка (рухи під віршовані і повторювані рядки).


(Інформаційні технології - одна з основних методик).


(Це Туся, мешканка живого куточка)

 Унікальність центу в тому, що саме тут діти матимуть свій власний театр. Вже 5 дітей мають слова до ролей. Перший показовий виступ планують 20 вересня в палаці школярів. В рамках театру - показ мод, "Міні - міс","Міні - містер".
"Тут ми розвиваємо в дітей логічне, абстрактне  мислення,  дрібну моторику, посидючість. А головне - створюємо умови для безболісної адаптації дітей до перебування в соціумі"-каже Софія.


Комментариев нет:

Отправить комментарий