вторник, 17 июля 2012 г.

Хворим на підвищений тиск повертатимуть гроші за куплені ліки


17.07.2012 (Ніка Крамар) 12:05
1 червня 2012 року МОЗ (Міністерство охорони здоров'я) затвердило проект, який передбачатиме повернення грошей паціентам , які придбали ліки для лікувальння підвищенного тиску видані за рецептами. 


7 препаратів входить до цього проекту: Зізіноприл, Бісопролол, Небиволол, Еналоприл, Ніфідіпін, Амлодепин, Метапролол.

Визначали препарати враховуючи лікувальну дію. Для людей, з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом , людей похилого віку.

Сімейний лікар Центру Превинної Медико-Санітарної допомоги №3 Олексюк Ліана Яківна каже: "Дуже добре, що Міністерство охорони здоров'я  ухвалило рішенн цього проекту , тому щоз 1700 чоловік дорослого населення , які проживають на дільниці яку я обслуговую, 40 % хворіють на гіпертонію. Ця хвороба забирає багато життів. Зараз в багатьох регіонах створено спеціальні кабінети в поліклініках для виявлення хворих на артеріальну гіпертензію. Рецепт буде являтись так званним документом завдяки якому повертатимуть гроші за виписані і видані ліки, тому загубити його не можна ні в якому разі!"

Паціентка лікарні  Олеся Миколаївна каже : "не знаю я такого. Сама хворію гіпертонією, але що такий проект запровадили - дуже рада...".

Комментариев нет:

Отправить комментарий