пятница, 20 июля 2012 г.

Аварійні тополі зрізають на Хмельницькому шосе


20.07.2012 (Сергій Кошарський) 12:10

Біля Вінницького національного технічного університету планово зрізають аварійні тополі. Аварійними називають дерева, яким більше 35 років. Зараз працюють 6 робітників і  5 студентів ВНТУ.


Загальна площа робіт - 5 га. За накладною, яку показав генпідрячик Андрій,  потрібно зрізати 204 дерева.  Цим займаються професійні лісопатологи. Вони роблять отвір чи зріз в дереві, якщо колір зрізу буде темним чи чорним,  то його зрізають.

Генпідрячик  Андрій каже:  "Аварійні тополі заважають вигляду міста. Також сухі гілки можуть впасти від  вітру.  Тут мами часто гуляють з дітьми. Я чув про випадки, коли на них падали сухі гілки. І, здається, в позаминулому році сухе дерево впало на електролінію,  що спричинило до знеструмлення пологового будинку. Він декілька днів працював на додатковому живленні".

«Всю деревину відвозять на базу, а звідти через касу продають людям для спалення. Так як тополя дуже ламка, її не використовують для виготовлення меблів чи чогось іншого. Куб тополі коштує 60 грн. - це найменша  ціна для дерева," -  каже Андрій.



Комментариев нет:

Отправить комментарий